|
|
Lån  


 
Gør det selv el
Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen, der fastsætter, hvilke el-opgaver du, som privat, selv må løse. Det el-arbejde, du selv må udføre, er arbejde, der med en enkel vejledning eller uden vejledning forventes at kunne udføres sikkert af personer uden faglig viden på el-området.

Når strømmen er afbrudt, må du ifølge Sikkerhedsstyrelsen selv:

* Udskifte eller montere stikpropper, ledningsafbrydere (tænd/sluk på en ledning), apparatkontakter (tænd/sluk på et el-apparat) og transportable stikkontakter (forlængerledninger med plads til ťt eller flere stik for enden).

* Reparere el-apparater (for eksempel udskifte ledningen, der fører strøm til apparatet) og udskifte fatninger.

* Udskifte indendørs, normaltætte afbrydere og stikkontakter uden jord - og dermed med to huller - op til 250 V i boligen.

* Udskifte indendørs, normaltætte stikkontakter med jord - med tre huller - op til 250 V i boligen. Det forudsætter dog, at boligens el-installation er beskyttet med en HFI/HPFI-afbryder.

* Udskifte almindelige afbrydere til lysdæmpere eller til afbrydere med tidsfunktion og lignende i boligen.

* Sætte lamper op og tage lamper ned i boligen. Det gælder også lavvolt belysning (halogenlampesæt), som leveres med transformer, lamper, ledninger og monteringsvejledning, i samlet sæt.

* Ændre og reparere svagstrømsstyrings- og reguleringssystemer, som anvendes til at styre stærkstrømsfunktioner, for eksempel omprogrammering af intelligente styringer.

Der gøres opmærksom på at reglerne kan ændre sig fra det overnstående. Tjek på Sikkerhedstyrelsens hjemmesideEl materiel

Kategorier på sider:

Elartikler Gr det selv el Kampagnetilbud EL komponenter Fejl i el installationer Elektriker Lamper Elektronik & EDB 400 volt Netbutikker 230 volt stik Stikkontakter Elektricitet


 Du er her: Elmateriel - Netannoncer Elmateriel - El materiel