|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Gør det selv el
Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen, der fastsætter, hvilke el-opgaver du, som privat, selv må løse. Det el-arbejde, du selv må udføre, er arbejde, der med en enkel vejledning eller uden vejledning forventes at kunne udføres sikkert af personer uden faglig viden på el-området.

Når strømmen er afbrudt, må du ifølge Sikkerhedsstyrelsen selv:

* Udskifte eller montere stikpropper, ledningsafbrydere (tænd/sluk på en ledning), apparatkontakter (tænd/sluk på et el-apparat) og transportable stikkontakter (forlængerledninger med plads til ét eller flere stik for enden).

* Reparere el-apparater (for eksempel udskifte ledningen, der fører strøm til apparatet) og udskifte fatninger.

* Udskifte indendørs, normaltætte afbrydere og stikkontakter uden jord - og dermed med to huller - op til 250 V i boligen.

* Udskifte indendørs, normaltætte stikkontakter med jord - med tre huller - op til 250 V i boligen. Det forudsætter dog, at boligens el-installation er beskyttet med en HFI/HPFI-afbryder.

* Udskifte almindelige afbrydere til lysdæmpere eller til afbrydere med tidsfunktion og lignende i boligen.

* Sætte lamper op og tage lamper ned i boligen. Det gælder også lavvolt belysning (halogenlampesæt), som leveres med transformer, lamper, ledninger og monteringsvejledning, i samlet sæt.

* Ændre og reparere svagstrømsstyrings- og reguleringssystemer, som anvendes til at styre stærkstrømsfunktioner, for eksempel omprogrammering af intelligente styringer.

Der gøres opmærksom på at reglerne kan ændre sig fra det overnstående. Tjek på Sikkerhedstyrelsens hjemmesideEl materiel

Kategorier på sider:

Netbutikker Elektriker Elartikler 400 volt Fejl i el installationer Lamper Stikkontakter Gør det selv el EL komponenter 230 volt stik Elektricitet Elektronik og EDB Kampagnetilbud
 
 
 Du er her: Elmateriel - Elektronik Elmateriel - - Hvad er Elmateriel en et  El materiel 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.